Vrouw valt 60 kilo af door enkel deze drie ingrediënten te eten

Een opmerkelijk verhaal.

De Amerikaanse Kelly Hogan sukkelde heel haar jeugd met haar gewicht, zo schrijft ze zelf op haar blog ‘My zero carb life’. Tegen het einde van de middelbare school begon ze echt zwaar overgewicht te krijgen. Op de universiteit kwamen er nog extra kilo’s bij, vertelt ze in een getuigenis aan Cosmopolitan. In die periode probeerde ze elk mogelijk dieet uit, gezond of ongezond. Zo at ze bijvoorbeeld hele periodes niets en begon ze daarna te bingen, met als gevolg dat ze twee keer zoveel bijkwam. Ook met gewone diëten lukte het haar niet om af te vallen.

Kelly’s keerpunt was haar huwelijk. Ze had toen de Europese maat 52/54, ofwel XXXL, en woog 118 kilogram. Het kon zo niet verder, besloot ze. Daarom ging ze naar haar dokter met de vraag hoe ze kon afvallen. Hij raadde haar aan om zo weinig mogelijk koolhydraten en suiker te eten.
Het kwam erop neer dat Kelly een heleboel van haar favoriete voedsel moest schrappen, zoals donuts, bagels en pasta. Maar ze was ten einde raad en dacht: “ik kan het proberen”.
(lees verder op de volgende pagina)