Victoria Beckhams’ geheim? Besjes!

De Acai bessen zijn een soort ‘superfood’ uit het Amazonewoud.

De voormalige Spice Girl Victoria Beckham ziet er tegenwoordig beter uit dan haar man, David, die met Portugal tijdens de eerste WK-match tegen Duitsland afging als een gieter.

“Ik ben geobsedeerd door Acai bessen!” tweette zij onlangs, toen iedereen viste naar het geheim van haar afgeslankte figuur en haar stralende, rimpelloze huid. Tegelijk stuurde ze een foto van de bewuste besjes de wereld rond. De blauw-paarse vruchtjes lijken sprekend op de bosbessen zoals wij die kennen, maar blijken veel rijker aan vitamines en mineralen. Althans, dit stellen de talrijke ‘rapporten’ die erover de ronde doen.

De juiste schrijfwijze is “açaí”, maar in het Nederlands vind je de meeste informatie hierover onder ‘Acai bessen’. En inderdaad, er bestaat zelfs zoiets als een ‘Acai bessen dieet’. Maar let wel; precies omdat de bessen in onze winkels nauwelijks te vinden zijn, worden ze op verschillende sites te koop aangeboden: ‘Vandaag bestellen, morgen geleverd!’, je kent dat wel!

[related-posts]

Acai bessen 2

De Acai bessen worden op de sites aangeprezen als een ‘natuurlijk medicijn’, maar komen bij je thuis aan in de vorm van gebotteld sap, tabletten of capsules. Naar verluidt bevatten ze niet eens één vierde van de feitelijke voedingswaarden. Helemaal vers geleverd zou niet eens mogelijk zijn, want de Acai bessen bederven al één dag nadat ze uit de palmbomen zijn gevallen!

Voedingsexpert Kris Verburgh (o.a. auteur van ‘De Voedselzandloper’) laat er in zijn commentaren geen twijfel over bestaan: “Het is ronduit een utopie te denken dat je met dergelijke ‘superfoods’ of voedingssupplementen in korte tijd kan afslanken. Tot vandaag is er over de weldaden van de Acai bessen weinig wetenschappelijks bekend.” Zegt hij kordaat.

“Voor zo ver ik bepaalde rapporten geloof, zal de vrucht inderdaad heel wat anthocyanidines bevatten, die de hersenen beschermen tegen verouderingsprocessen en heilzaam zijn voor de bloedvaten.”, vervolgt Kris Verburgh, “Maar geloof het of niet, je vindt die net zo goed in ‘onze’ bosbessen en braambessen. En met een beetje geduld pluk je die zó uit de natuur!”.