Vermageren kan kwalijke gevolgen hebben

Dappere jongeman geeft zich bloot en wil zijn boodschap kwijt.

Het is bekend dat vooral in Amerika de huidige generatie jongeren te maken heeft met overgewicht. Voor velen is dit dan ook hét complex waarmee ze in hun tienertijd te kampen hebben. Ze zijn het onderwerp van spot en vernedering, worden vaak gepest en voelen zich uitgesloten. Op den duur vinden zij zichzelf bespottelijk en meestal willen ze er tijdens de adolescentie ook alles aan doen om binnen de kortste tijd hun overtollige kilo’s kwijt te spelen. Ze beginnen overmatig te sporten, beperken het gebruik van snoep en vetrijk voedsel en slikken doorgaans ook nog extra ‘medicatie’ die het afslankingsproces versnelt.

Met groeiende verbazing keek ik naar bijgaand videofilmpje. De jongeman oogt cool en aantrekkelijk, maar heeft duidelijk alle moeite om zijn ‘geheim’ prijs te geven. De opname duurt bijna 5 minuten, maar geef de man de tijd in de aanloop naar wat hij zelf ‘mijn grootste onzekerheid’ noemt. Je zal ronduit verstomd staan van wat je ziet. De kerel verloor weliswaar 90 kilogram (!) in vrij korte tijd, de kwalijke gevolgen zijn niet min.

[related-posts]

Het overtollig vet is hij kwijt, maar (te) snel vermageren is iets waaraan je hele lichaam moet wennen: ook je vel! En dit is niet evident. Deze mooie stud kan erover meepraten en dat wíl hij ook doen. Zonder omwegen toont hij het resultaat van al de inspanningen die hij de afgelopen jaren deed om er atletisch uit te zien. Hij deelt niet zonder gêne zijn spiegelbeeld met al wie eenzelfde poging ondernam.

Het is niet bepaald een ‘mooi’ beeld, maar ik vind het bijzonder dapper dat deze bink zijn ervaringen zo openlijk wil delen. Ik zie het Bart De Wever niet direct nadoen, want meer dan vermoedelijk ziet die er in zijn blootje niet veel anders uit!

[related-posts]

Al bij al blijft de jongeman zijn optimisme uitstralen en zijn slotzinnen zijn haast ontroerend: “This is who I am and I’m proud of it!” en dat is eigenlijk een motto dat iedereen zou moeten onthouden.

Video “mijn grootste onzekerheid”: