Top 10 voedingsproducten die het meeste calcium bevatten

Een noodzaak voor je spieren, zenuwen, tanden, botten en veel meer!

Calcium speelt een belangrijke rol in je gehele gezondheid.  Het is namelijk noodzakelijk voor de ontwikkeling en het behoud van sterke tanden en botten zoals algemeen geweten.  Wat velen echter niet weten, is dat calcium ook instaat voor de signalen naar de zenuwen, het samentrekken van spieren en de uitscheiding van bepaalde enzymen en hormonen.

Een tekort aan calcium kan met andere woorden serieuze problemen teweegbrengen.  Symptomen zijn lusteloosheid, weinig eetlust, abnormale hartritmes, spierkrampen en stuiptrekkingen en gevoelloosheid in vingers en tenen.

Dit betekent niet dat je daarom zoveel mogelijk calcium moet innemen, integendeel.  Een overschot (vaak veroorzaakt door supplementen) kan leiden tot verkalking van zacht weefsel, een verhoogd risico op vaatziektes en nierstenen.

Een goed evenwicht in je calciuminname is dus cruciaal.  Hiervoor is het goed te weten hoeveel calcium je in een bepaald voedingsmiddel vindt en hoeveel procent dit van de dagelijkse waarde (DW) voor calcium is.  Op de volgende pagina’s vind je een lijstje met de top 10 van meest calciumrijk voedsel.  De DW voor calcium is 1.000 mg.

[quote_box_center]De Dagelijkse Waarde (DW) is een term die ontwikkeld werd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).  De DW moet consumenten het gehalte aan verschillende voedingsstoffen in een standaardportie van een voedingsproduct t.o.v. de geschatte vereiste hiervoor, helpen bepalen.  Een productlabel kan de %DW weergeven: welk percentage een portie van het product bijdraagt tot het bereiken van de Dagelijkse Waarde.[/quote_box_center]

(lees verder op de volgende pagina)