Top 10 meest geneeskrachtige kruiden

Oplossingen voor allerhande kwaaltjes!

Houd jij ook zo van kruiden? En geniet je ook nog steeds van de geur van verse tijm of de kleur van kurkuma? Iedere (amateur-)kok weet dat een gerecht staat of valt met de kruiding. De toevoeging van rozemarijn of koriander kan bijvoorbeeld je spaghettisaus een heel andere smaak geven.
Kruiden en specerijen maken het eten niet alleen erg lekker, ze geven ook een boost aan je gezondheid! Volkswijsheden zoals het gebruik van kruidnagel bij tandpijn of salie bij hevige koorts zijn dan ook de jongste jaren wetenschappelijk onderbouwd. Omdat wij begaan zijn met onze lezers, bieden we jullie een top 10 aan van kruiden die allerhande kwaaltjes kunnen verhelpen!

[related-posts]

10. Koriander

Het gebruik van koriander is een gewaagde keuze omdat heel wat mensen er niet zo fan van zijn. Vind jij dat koriander meer smaakt naar zeep dan naar een verfijnd kruid? Wel, het is de schuld van je genen! Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een minderheid van de bevolking wel degelijk afwijkende receptoren heeft waardoor koriander en zeep aan elkaar worden verbonden. Voor meer informatie, klik hier.

Koriander


De geneeskrachtige werking van koriander is voornamelijk van toepassing op vrouwen. Het vermindert namelijk pijnlijke menstruatiekrampen door het hoge ijzergehalte. Daarenboven werkt koriander ook nog eens ontstekingsremmend bij reuma en artritis.

(lees verder op de volgende pagina)