Het tijdstip waarop je ’s nachts wakker wordt, vertelt veel over je onderbewustzijn!

Tussen 1u-3u: schuldgevoel en woede

Opgekropte woede blokkeert de doorgaans vlotte Chi-stroom rond dit tijdstip. Heb je een verhitte discussie of ruzie gehad met je partner of een vriend? Dan zal je gegarandeerd wakker worden tussen 1u en 3u. Vooral wanneer de ruzies niet zijn uitgepraat, loop je dit risico. De oplossing: praat alles uit en laat die woede los.

Tussen 3u-5u: verdriet en triestesse

Wakker worden rond dit tijdstip geeft aan dat je een zware periode achter de rug hebt of doormaakt. Een sterftegeval, een kapotte relatie of een zware ziekte zorgen ervoor dat de chi geblokkeerd raakt en je nachtrust verstoord wordt. Meestal gaat het om een korte periode waarin je alles moet verwerken en een plaatsje zien te geven. Het enige wat je kan helpen in zo’n periode is je hart luchten bij vrienden of familie.

wake-up-middle-night


Tussen 5u-7u: gebrek aan levensvreugde

Mensen die het gevoel hebben dat hun leven vast zit en niet verder evolueert, worden tussen 5u en 7u wakker. Ze missen levensgroei en snakken naar verandering, op professioneel en/of persoonlijk vlak. Een nieuwe job en een nieuwe relatie zijn redelijk extreme veranderingen, dus dat raden we zeker niet aan. Onderzoek wees uit dat het vaak helpt om een hobby te zoeken en een leuke vooruitzichten in te plannen.