Tijd voor tijm in je tuin!

Tijm wordt meestal als keukenkruid en smaakmaker gebruikt, maar behalve een verrijking voor je maaltijden, is het ook een weldaad voor je gezondheid.

Bovendien is tijm makkelijk te kweken en te onderhouden in je moestuintje, ja zelfs in je terraspotten.

Voor zangers en acteurs heeft tijm allang geen geheimen meer. Het smeert je stem! Het is het ideale middel tegen heesheid, hoest, sinusitis en bronchitis. Een kuurtje van thee van verse tijm voor een belangrijk optreden stelt menig artiest gerust.

Tijm

Je hoeft het daarom niet te zaaien. Een tijmplantje vanuit een tuincentrum of een grootwarenhuis wordt in een ruime terrasbak of in je tuintje binnen de kortste keren een volwaardige plant. Zolang hij maar voldoende zonlicht heeft!

Naast de helende werking van tijm tegen aandoeningen van de luchtwegen, bevordert het kruid ook de spijsvertering, behoedt het je voor krampen, ontstekingen en schimmelvorming.

Tijmplanten hebben ook een natuurlijk nut: slakken moeten zowat kotsen van de geur en blijven dus uit je tuin of van je terras weg. En nog een tip: voeg telkens tijm toe, als je aardappelen kookt. Zo kan je je ‘patatten’ ook twee à drie dagen lekker vers en lekker houden.