Sven Nys voor het goede doel

Dinsdag was het ‘Werelddag tegen kanker’ en de Stichting tegen Kanker pakte alvast uit met een primeur: veldrijder en recentelijk vicewereldkampioen Sven Nys wordt ambassadeur van de vereniging.

Een eerste initiatief staat al op de rails: de ‘Tour of Hope’ in de Franse Alpen wordt een benefietevenement, waarmee men hoopt een serieuze spaarpot te vullen voor kankeronderzoek.

Sven Nys, bijna 38 jaar, wordt als voorbeeld gesteld van een uitzonderlijk gezonde levenswijze. Stichting tegen Kanker gaat er immers van uit dat kanker hoofdzakelijk het gevolg is van slechte gewoontes. De belangrijkste boosdoeners zijn tabak, alcohol, overgewicht, uv-stralen, een gebrek aan beweging en ongezond eten.

Ondanks alle inspanningen blijft het aantal kankerpatiënten elk jaar stijgen. Vorig jaar waren dit er in België alleen al… meer dan 60.000! De stichting wijt dit deels aan de ‘vergrijzing van de maatschappij’. Eén op drie mannen en één op vier vrouwen worden nog voor hun 75ste met de ziekte geconfronteerd.

Donderdag a.s., zouden de stichting èn Sven meer tekst en uitleg geven over hun gezamenlijk initiatief. Wordt dus vervolgd.

Bron foto