Van deze stroopwafels mag je zoveel eten als je wil zonder je schuldig te voelen

De koek van de toekomst.

Nederland staat bekend om zijn kaas, windmolens, tulpen, maar evengoed om zijn stroopwafels. Deze platte koek met dikke suikerige stroop is absoluut heel lekker, maar helaas wel een calorierijk tussendoortje. De Nederlandse food- en conceptdesigner Chloé Rutzerveld besloot hem gezonder te maken. Waarschijnlijk ligt de nieuwigheid binnenkort al in de winkel.

Koek van biet.

Met haar project STROOOP! presenteert Rutzerveld de eerste stroopwafel die 100% gemaakt is van groentes! Ze heeft drie verschillende varianten met wortel, biet of knolselderij. Knollen zijn van nature zoet, aldus Rutzerveld. Zo kwam ze op de inspiratie voor de groentewafels. Daarnaast zijn de koeken een goede bron van voedingsvezels, zijn ze glutenvrij en bevatten ze geen toegevoegde suikers of kleurstoffen.

[related-posts]

Afdankertjes.

Dat is lang niet alles. De wafel is niet alleen goed voor ons, maar ook voor het milieu en voor groentetelers. Alle koeken worden gemaakt met buitenbeentjes en nevenstromen uit de voedselindustrie. Voor de wafel is de vorm van de groente immers niet belangrijk. Door afgedankte groentes te gebruiken, geeft ze deze nog een tweede kans als typisch Nederlandse lekkernij.

In de winkel.

Een paar weken geleden stelde Rutzerveld haar project tentoon op de Dutch Design Week in Eindhoven. Albert Heijn, Hema en Ikea gaven al aan geïnteresseerd te zijn in het product. Het kan dus goed zijn dat de wafels binnenkort al in de schappen liggen. Het enige nadeel, vertelde ze aan de NOS, is dat het om een versproduct gaat: “Na een half uur beginnen ze slap te worden.”

stroopwafel