Stress? Deze oortjes maken je high en gelukkig

Helemaal zen.

Het bedrijf Nervana heeft oortjes op de markt gebracht die hetzelfde effect op je hersenen hebben als wiet. Ze stimuleren je hersenen op zo’n manier dat je er high van zou worden. Hoe het werkt? Een combinatie van wetenschap en technologie.

Dit doen ze met je hersenen.

De oortjes stimuleren de zenuwen door middel van geluid en zorgen ervoor dat je lichaam meer neurotransmitters aanmaakt, stoffen in onze hersenen die ons gelukkig maken.

nervana 1


Het zou ervoor zorgen dat je muziek op een heel nieuwe en intense manier ervaart.

De oortjes laten een mengeling van muziek en bijpassende signalen horen. Deze signalen stimuleren de Nervus vagus, de tiende hersenzenuw.

nervana oortjes


Geen zin in muziek? Geen probleem!

Om de signalen te ontvangen, moet je muziekspeler eerst gekoppeld worden aan de generator, het apparaat dat bij de oortjes hoort. Die generator analyseert de muziek en mixt deze met de stimulerende signalen. Als je geen zin hebt in muziek, kan die generator ook de omgevingsgeluiden analyseren om daar ontspannende signalen aan toe te voegen.

nervana generator


Best cool, niet?

De verkoop van de oortjes begint in de lente van dit jaar. De prijs zou op 266 dollar komen. Best veel geld voor wat relaxatie. Maar toch…

science bitch meme