Schrob je schoon met citroen!

Een bodyscrub die je huid jong, levendig en gezond houdt!

Vrouwen weten wel wat een ‘bodyscrub’ is, maar ook mannen kunnen er wel bij varen. Het behoort zeker niet tot het gamma van make-up producten, maar eerder tot de categorie van verzorgingsmiddelen voor de huid.

Citrusscrub

Met scrubben verwijder je dode huidcellen en schilfers van je lijf. Daar hebben mannen meestal meer moeite mee dan vrouwen, gewoon omdat ze een ruwere huid hebben. Een goede bodyscrub kan ook hén van verschillende huidirritaties verlossen. Maar behalve dat, is het ook een gezonde manier om de spieren te ontspannen en niet alleen die in het aangezicht!

Tegenwoordig worden in zowat alle winkels vrij dure bodyscrubs in potjes en tubes te koop aangeboden met bijpassend materiaal om aan een ‘scrubbeurt’ te beginnen. Nochtans heb je niet veel meer nodig dan een stuk puimsteen en een paar voedingsmiddelen om een natuurlijk scrubpapje te bereiden.

[related-posts]

Van komkommer, melk en banaan is al eerder geweten dat ze een bijzonder reinigend effect op de huid hebben. Van citroen is dit minder bekend, hoewel citroen niet alleen voor een betere hydratatie zorgt, maar ook voor een goede bloeddoorstroming én een fris geurtje.

Met een mengeling van verschillende ingrediënten kan je zelf eenvoudige recepten bereiden, waarmee je je hele lichaam insmeert en lichtjes masseert voor je de douchecabine instapt. Eén beurt per week is genoeg om je huid levendig, jong en gezond te houden.

Tijd dat er een nieuwe Jeroen Meus opstaat die ons de bereiding van ‘Wekelijkse smos’ aanleert!

Meer info op o.a huidenkruid.