Remmen kan uw gezondheid schaden!

Als je alles moet geloven wat de media qua gezondheid op je los laten, blijf je beter binnen.

En dan nog! De meeste slechte bacteriën huizen in je eigen keuken, je living en je slaapkamer. Overàl hangt er schadelijk fijn stof in de lucht. Zelfs in je eigen wagen!

Of je dit nu wel wil of niet, door op je rempedaal te drukken, komen er fijne deeltjes koper vrij en die kunnen kwalijke infecties veroorzaken. Daarom zijn remschijven die koper bevatten in verschillende landen al verboden.

Niet alleen voor je eigen bestwil, maar ook voor het milieu in het algemeen wil nu ook de Europese Commissie het gebruik van remschijven met koper aan banden leggen.

“Wat bij het remmen vrijkomt aan schadelijke stoffen is minstens even slecht als uitlaatgassen!”, licht Tim Nawrot van de Universiteit Hasselt toe, “Liefst 20% van het zogenaamd ‘fijn stof’ dat in verkeerszones in de lucht hangt, is te wijten aan het voortdurend remmen. In een file doe je als chauffeur bijna niets anders dan dit!”

Het zal chauffeurs worst wezen, vrezen wij. In de file verbruik je twee keer meer brandstof dan normaal. Dus zullen we eerst eens het fileprobleem oplossen?

Foto: autoevolution.com