Pure chocolade kan obesitas en diabetes helpen voorkomen

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers!

Je zou denken dat je van chocolade dik wordt en dat het enkel slecht kan zijn voor je gezondheid.  Volgens een rapport in de Journal of Agricultural & Food Chemistry toont een studie aan dat pure chocolade obesitas en type 2 diabetes juist kan afweren.

Pure chocolade

Eigenlijk is het cacao – hét basisingrediënt van chocolade – dat deze goede werking heeft.  Cacao bevat namelijk flavanolen, een soort antioxidant.  Ook in andere voedingsmiddelen zoals in thee en druiven bijvoorbeeld, komt de stof voor.

Onderzoekers van Virginia Tech (VS) kwamen tot die conclusie na experimenten op muizen.  Zelfs bij een vetrijk dieet kan het antioxidant overgewicht voorkomen en de bloedsuikerspiegel laten dalen.

Eerdere studies hebben reeds aangetoond dat flavanolen helpen tegen overgewicht en type 2 diabetes.  Niet alle flavanolen zijn echter hetzelfde.

Een van de meest flavanolrijke voedingsstoffen is cacao.  Volgens de studie bezitten de verbindingen van de flavanolen in cacao de grootste anti-obesitas- en anti-diabetesbioactiviteiten.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]A piece of chocolate a day, keeps the doctor away?[/highlight]