Deze pose vermindert stress en verhoogt zelfvertrouwen in slechts twee minuten

In twee minuten minder stress en meer zelfvertrouwen!

Stress en een gebrek aan zelfvertrouwen: het zijn dooddoeners voor iedereen. Daarom is het ook zo belangrijk om ze onder controle te kunnen houden. Veel heeft te maken met je hormonen, specifiek met het cortisol- en testosterongehalte in je lichaam. De ideale situatie zou een combinatie zijn van een hoge mate aan testosteron en een lage mate aan cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd.

Een hoog testosterongehalte (dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen!) zou immers leiden tot een toename van het zelfvertrouwen, en een laag cortisolgehalte zou angstgevoelens doen dalen en het vermogen om op een goede manier met stress om te gaan, verhogen. Belangrijk is dat beide hormonen sterk beïnvloed worden door je omgeving (sociaal, fysiek etc.) en dat een verandering daarin ook een verandering in je hormoongehalte teweeg kan brengen.

[related-posts]

Onder de fysieke component van je omgeving valt ook je eigen lichaamstaal. Door bepaalde krachtige poses aan te nemen, kan je dus een invloed uitoefenen op het cortisol- en testosterongehalte in je lichaam. En dat zal dan weer een positieve werking hebben op je zelfvertrouwen en omgang met stress. Krachtige poses zijn in het algemeen meer open en ontspannen.

Wil je je ook snel zekerder en stressbestendiger voelen? Neem dan voor slechts twee minuten per dag de zogenaamde “Wonder Woman” pose aan, een van de meest bekende krachtige poses. Die is erg makkelijk en gaat als volgt: sta rechtop met je borst vooruit en je armen in je zij. Voor een voorbeeld, kijk maar naar Wonder Woman zelf:

Wonder Woman