Pascale Naessens reageert verontwaardigd na kritiek op haar kookboeken: “Erg laag”

Clash.

Je hebt het vast ook ergens opgevangen, maar er is een storm van kritiek ontstaan op de pure keuken in de kookboeken van Pascale Naessens. Kinderpsychiater Annik Simons verkondigde dat methodes zoals die van Naessens eetstoornissen juist in de hand werken. Ze huivert ook van het woord vettaks, omdat vet daarmee op dezelfde hoogte geplaatst wordt als sigaretten en alcohol, terwijl we vet wel degelijk nodig hebben in een evenwichtig voedingspatroon.

Pascale Naessens kwam zich maandagavond verdedigen in Van Gils & Gasten. “Het is erg laag om me op die manier aan te vallen. Mijn manier van eten gaat helemaal over genieten. Ik promoot noten, avocado’s, olijfolie. Allemaal calorierijke voeding. Ik snap het echt niet. Ik heb het zelf meegemaakt, een eetstoornis. Ik ben net voor die meisjes dit soort boeken gaan schrijven.”

“Bij boulimie is het een verslaving aan eten. Die wordt in de hand gewerkt door snelle koolhydraten. Als ze mij zouden verplichten te leven via de voedseldriehoek, dan zou ik een probleem hebben. Ik ben niet tegen koolhydraten. Ik kies gewoon voor gezondere varianten van die koolhydraten.”

Video: Pascale Naessens reageert verontwaardigd na kritiek op haar kookboeken