4 tips tegen huisstofmijten

Liever een huismeid dan een huismijt in huis!

Zonder ons ervan bewust te zijn, schuilen er in onze woning momenteel duizenden huisstofmijten. Hoewel ze nauwelijks met het oog zijn waar te nemen, zijn het spinachtige, overwegend parasitisch levende diertjes met een niet-geleed lichaampje.

Huismijten

Hun geliefkoosde nesten zijn matrassen, kussens, tapijten en gestoffeerde zetels. De huisstofmijt gedijt het best bij temperaturen van om en bij de 25°C en een luchtvochtigheid van 50-75%. Hij leeft o.a. van menselijke huidschilfers. Even in je haar krabben en je laat een vijfgangenmenu achter voor een hele familie mijten…

Slaperig

Heb je de jongste weken last van een verstopte neus, niezen en tranende ogen? Of erger: heb je moeite met ademhalen, slapen en geconcentreerd te blijven? Daarvan kan de aanwezigheid van die nietige beestjes in je woon- en slaapkamer de oorzaak zijn. Liefst een vijfde van de Westerse bevolking is immers allergisch aan huisstofmijt! In vele gevallen leidt dit tot astma en eczeem.

Wil je die ongewenste gastjes uit je huis krijgen of ze tot een minimum herleiden, kun je best zelf geregeld voor ‘meid’ spelen:

(lees verder op de volgende pagina)