Ouders massaal naar Colorado voor Cannabis

In de VS trekken ouders massaal naar Colorado voor marihuana olie.  Het zou een positief effect op epileptische aanvallen hebben.

Na mislukte behandelingen door vaak de beste neurologen van het land en de krachtigste geneesmiddelen, verhuizen verschillende gezinnen in de VS naar Colorado.  Hun kinderen lijden aan ernstige epilepsie.

In Colorado is het medisch gebruik van cannabis legaal.  Je kan er dus marihuana olie verkrijgen, wat succesvol catatonische verschijnselen behandelt.

In juli vorig jaar dook op het Internet een video van deze succesvolle behandeling op.  Het filmpje toonde de ongelooflijke verbetering van een meisje dat eerst catatonische verschijnselen had en nadien vrolijk lachte en danste.

Steeds meer gezinnen verhuizen als reactie hierop naar Colorado.  Vaak was hun kind bijna als een plant geworden, veel keuze was er dus niet.  Na het zien van die video wisten ze onmiddellijk dat ze de stap naar die behandeling moesten maken.

Bijna 100 gezinnen emigreerden ondertussen naar deze staat, aangetrokken door online video’s en media rapporten die de voordelen van de olie bewijzen.  De marihuana olie is enkel voor medisch gebruik en bevat onvoldoende THC om high van te worden.

Dr Margaret Gedde, een Colorado arts, raadt cannabisderivaten aan patiënten met ernstig epileptische kinderen aan.  Bij acht van de 11 gezinnen die ze bestudeert, zijn de aanvallen van de kinderen met minstens 98 procent verminderd.

Het probleem is dat medisch gebruik van cannabis niet in elke staat legaal is.  Er zijn steeds meer bewegingen die de legalisering ervan proberen door te voeren.  Zo is er ondertussen een wetsvoorstel voorgelegd om cannabidoil te legaliseren in de staat Alabama (VS).