Ook honger ’s nachts?

Dan lijd je aan het ‘night eating syndrome’.

Iedereen heeft zijn uren slaap nodig en als jij tot de gelukkigen behoort die 6 à 8 uren ononderbroken kan slapen, dan heb je geen reden tot klagen. Bijna de helft van de volwassen mensen wordt immers één keer per nacht wakker en daarvan nog eens de helft kan daarna de slaap niet meer vatten.

De meesten staan dan op en proberen wat te lezen of tv te kijken. Maar een flink aantal mensen trekt dan de keuken in en begint te eten en te drinken. En dit blijft niet bij een kop warme melk of een kalmerende thee, maar wie lijdt aan het ‘night eating syndrome’ is best in staat om een hele maaltijd te verorberen.

[related-posts]

Meestal is bij deze mensen ‘het ’s nachts wakker worden’ ook rechtstreeks een gevolg van een hongergevoel. Die aandoening zou volgens Canadese onderzoekers te wijten zijn aan een verstoring van de genen die ons eetpatroon regelen en die zou dus aangeboren zijn.

De onderzoekers baseren hun theorie op experimenten bij muizen met een bepaald gen dat verantwoordelijk wordt geacht voor de eetbuien. Als dat gen uitgeschakeld werd, werden de muizen niet meer wakker om te eten. Eenmaal je beseft dat je aan dit syndroom lijdt, is het een kwestie van je dagelijkse maaltijden te herorganiseren.

Meer info: gezondheidsnet.nl en vele andere zoeksites m.b.t. ‘night eating syndrome’.