Olijfolie is een geneesmiddel

3 x 1 eetlepel per dag en zonder voorschrift!

Sinds een tiental jaren hebben we gerechten leren bereiden én verrijken met olijfolie. Niet omdat zowat alle chef-koks er in hun kookprogramma’s rijkelijk mee omspringen, maar omdat intussen zowat iedereen weet dat olijfolie gewoon gezond is. Wie het dagelijks gebruikt, heeft minder kans op hartziekten en daarnaast helpt olijfolie o.a. je bloeddruk en je cholesterol in orde te houden. Bovendien is olijfolie erg voedzaam voor je huid.

Olijfolie

Dit alles werd wetenschappelijk al herhaaldelijk bewezen, maar nu blijkt ook dat olijfolie niet alleen preventief werkt voor hartproblemen maar ook genezend! Dat hebben wetenschappers van de universiteit van Illinois onlangs kunnen aantonen.

[related-posts]

Het bestanddeel in olijfolie dat voor een genezende werking zorgt, is oleïdine of oliezuur, een onverzadigd vetzuur. Olijfolie bestaat voor 55 à 80% uit oliezuur en het is precies dát zuur dat ervoor zorgt dat de beschadigde hartspier weer kan herstellen.

Een hartkwaal kan wel onder bedwang worden gehouden door medicatie, beweging en verandering van levensstijl, maar vooralsnog bestond er in feite geen middel om een hartziekte daadwerkelijk te genezen.

[related-posts]

Olie Lepel

Nu moet je niet meteen je medicatie opgeven en een liter olijfolie per dag gaan drinken, maar er een gewoonte van maken om 3 eetlepels olijfolie per dag te nuttigen kan alleen maar heilzaam zijn. Toegeven, een lepel hoestsiroop is lekkerder, maar toch…