Onderzoek bewijst dat kokosnootolie beter werkt dan tandpasta

Tandhygiëne.

Ierse onderzoekers hebben aangetoond dat kokosnootolie veel beter werkt voor onze tandhygiëne dan tandpasta. De verrassend positieve onderzoeksresultaten wijzen erop dat we misschien allen beter onze tandpasta inruilen voor een eetlepel kokosnootolie.

Waarom is kokosnootolie beter?

De studie toont aan dat kokosnootolie de tanden grondiger reinigt in vergelijking met fluoride tandpasta. De olie scoort ook beter in het voorkomen van tandverderf en slaagt er beter in om bepaalde bacteriën te doden. Kokosnootolie bevat elementen die gist uit de mond verwijderen. Het is net deze gist die zorgt voor allerlei tandproblemen. Bovendien is kokosnootolie 100% natuurlijk, dat is niet het geval bij tandpasta die vaak chemische bijwerkingen veroorzaakt.

kokosnoot


Hoe ga je nu best te werk?

Pure kokosnootolie heeft een zalfachtige structuur bij kamertemperatuur, pas na aanraking met het lichaam wordt de olie vloeibaar. Je kan de kokosnootolie op twee verschillende manieren gebruiken. Ofwel gebruik je een kleine hoeveelheid op je tandenborstel en poets je je tanden zoals je gewoon bent. Een tweede effectieve optie is om de olie te gebruiken als mondwater. Neem een eetlepel kokosnootolie in je mond en spoel je mond gedurende 10 tot 15 minuten met de olie. Spuw daarna de olie uit en spoel je mond met water.

tandenborstel0