Niet moe, geen honger, geen koorts, schone luier… Nog steeds aan het huilen? Kijk dan die babyvoetjes na!

Onverwacht.

Een van de meest vervelende dingen als ouder is wanneer je baby huilt en je weet niet waarom.  De luier is al verschoond, hij heeft eten gekregen, een dutje gedaan en is droog en gezond… wat kan dan de reden zijn?  Volgens Mommyish en Today is een van de meest gevaarlijke dingen voor een baby… een rondslingerend haar.

Het klinkt nogal banaal, maar dat is het juist niet.  Een lang haar dat verstrengeld raakt rond babyteentjes, kan door de huid heen snijden of de bloedsomloop afsnijden.  Pijnlijk en de baby kan dit niet anders communiceren dan door te huilen.  Het probleem met haren is bovendien dat die zo sterk zijn, dat eens ze ergens omheen zijn gedraaid en geknoopt, ze er niet vanzelf zullen afvallen of breken.

Waarom moet je vooral op de tenen letten?  In sokken komen haren gemakkelijk vastzitten.  In luiers trouwens ook, dus vooral in het geval van een jongetje moet je die omgeving ook nakijken.

Als je je baby nog eens hoort huilen, weet je wat je te doen staat: je baby nakijken op haren die er niet thuishoren!  Gebruik een lang, smal, onscherp voorwerp om de haren weg te trekken, bijvoorbeeld een haarschuivertje (zonder de scherpe punten).