Met hun voeten spelen? Jazeker!

Baby’s bewegen te weinig. Speel met hun voetjes!

Terwijl Kim Gevaert met een recente gezondheidsactie iedereen aanspoort meer te bewegen, lanceert Kind en Gezin de campagne ‘Bewegende Baby’s hebben een stapje voor!’

shutterstock_76482073“Een tekort aan beweging begint al in de wieg.”, betoogt Kind en Gezin, “Het is belangrijk dat je een baby regelmatig bij de beentjes pakt en hun ledematen en voetjes doet bewegen. Ze hebben het nog graag ook!”

Pediater Kim Van Hoorenbeek voegt hieraan toe: “Vroeger werden baby’s sneller en vaker in de box gelegd, wat hen aanspoorde om te kruipen. Tegenwoordig worden ze maar al te gauw in een comfortabel zitje of een buggy geplaatst. Beentjes, voetjes en teentjes worden nauwelijks gebruikt. Dat wreekt zich op langere termijn!”

[related-posts]

Leen Dubois van Kind en Gezin geeft meteen en praktische tip: “Telkens je de luier van je baby ververst en hij op het matje ligt, is het zowel voor jou als je kind plezierig om een eindje te ‘fietsen’, ’t is te zeggen: voer met de beentjes van je baby een poos een reeks fietsbewegingen uit, zij het in een gezapig tempo.”

Ik vermoed dat de mama van Tom Boonen dat destijds maar al gretig deed!