Masturberen kan je gezondheid bevorderen!

Vroeger moest je zelfs de biechtstoel in om van je schuldgevoelens verlost te zijn: “Ik heb gezondigd, mijn God, ik heb gemasturbeerd!”.

Zovele decennia later bestaat er nog altijd een zekere schroom om het onderwerp aan te halen, maar medici over de hele wereld zijn het er volmondig over eens: masturberen is gezond!

Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die regelmatig masturberen minder vatbaar zijn voor infecties aan de baarmoederhals en de urinewegen. Mannen die het regelmatig doen, zullen dan weer beter bestand zijn tegen prostaatkanker.

Bovendien verlaagt masturberen het risico op diabetes type 2 en is het een remedie tegen slapeloosheid door de afname van spanningen.

De contracties tijdens het orgasme zijn dan weer goed voor de bekkenbodemspieren. En dankzij het vrijkomen van endorfines -stoffen die een gelukkig gevoel geven- zullen mensen die zich regelmatig masturberen, minder geneigd zijn in een depressie te sukkelen.

In dit verband is het woord ‘zelfbevrediging’ een beter woord. Zelfbevrediging is immers de gemakkelijkste manier om een orgasme te krijgen, en van regelmatige orgasmes is al langer bewezen dat ze stress verminderen, de bloeddruk verlagen, pijn verminderen en het zelfvertrouwen opkrikken.