Liever een bijenkast dan een bureaukast!

Werf 80.000 nieuwe werkneemsters aan!

De bij is één van de nuttigste insecten die onze fauna rijk is. Maar de bijenpopulatie daalt zienderogen en dat willen natuurliefhebbers en honingbedrijven verhelpen.

Naar schatting 80% van alle planten heeft bestuiving van bijen nodig voor de voortplanting. Daardoor is de bij van onschatbare waarde voor onze voedselvoorziening. Op zoek naar alternatieve paradijzen voor bijen kwam Rik Janssens van Amielo, een honingmerk dat verbonden is aan imkerij ‘Boechoutse Honing’, op een briljant idee:

“Heel wat grote bedrijven hebben een mooie plantentuin, waarin het personeel tijdens de pauzes rustig kan vertoeven. Een milieubewuste bedrijfsleider laat een paar bijenkasten in de tuin installeren en is meteen 80.000 werklustige werkneemsters rijker!”, lacht Rik Janssens.

[related-posts]

shutterstock_121023454

Het aanpraten van dergelijk initiatief is niet makkelijk, want de meeste mensen zijn bang voor een bijenprik, wat in de nabijheid van een bijenkorf zelfs totaal onterecht is. Bijen zijn in de eerste plaats erg begaan met hun ‘werk’ en zolang ze daarbij niet gestoord worden, is alles okee.

Een bedrijf dat een bijenkast huurt, krijgt er wel een imker bij die de situatie elke week komt controleren en de honing komt oogsten. In ruil voor de huurprijs krijgt de firma eind september 15 kilogram honing -ongeveer 100 potjes- cadeau.

Noot: honing is één van de meest natuurlijke en voedingsrijke producten op aarde. Een pot (echte) honing kun je jarenlang bewaren, zelfs buiten de koelkast!