LET OP: geef deze 5 lekkernijen nooit aan je hond

Heerlijk voor baasjes, dodelijk voor honden.

Honden hebben de gave om ons te overtuigen met hun grote, bruine ogen. De meeste honden gebruiken dat charmeoffensief in de hoop mee te mogen genieten van onze lekkernijen. Geef niet toe aan die smekende blik. Sommige dingen die wij heerlijk vinden, zijn immers gevaarlijk voor onze trouwe viervoeters. Wij zetten er enkele op een rijtje.

1. Alcohol

Natuurlijk geef je jouw hond geen lekker fris bakje bier wanneer de zon schijnt, maar je durft het dier misschien wel al eens de restanten van een glaasje advocaat laten leeglikken onder tafel. Let op met alcohol. Honden ervaren alcohol aanvankelijk zoals mensen, maar ze zijn er veel gevoeliger aan. Na slechts een klein beetje alcohol ontwikkelen ze al gauw maagklachten. Ze zullen misselijk worden en moeten braken.

alcohol

2. Cafeïne

Cafeïne vinden we uiteraard terug in koffie, maar ook in thee, cola, chocolade en heel wat medicijnen. Voor honden is het heel ongezond. In grotere hoeveelheden is het zelfs dodelijk en bovendien bestaat er geen medicijn om de symptomen tegen te gaan. Die symptomen gaan van spiersamentrekkingen tot spontane bloedingen.

dog_coffee


(lees verder op de volgende pagina)