Jumping Fitness wordt nieuwe rage

Het lijkt plezant, maar is het dat ook?

Je raakt er de tel bij kwijt, maar elk jaar steekt er wel één of ander nieuw pakket fitness-lessen de kop op die je volgens de flyers en de instructeurs nóg beter in conditie houden. Momenteel zijn de Zumba-lessen erg populair in de fitnesscentra in Vlaanderen, maar over pakweg een jaar staan alle sportievelingen als uitbundige kangoeroe’s te springen op een mini-trampoline. En dit heet dan ‘Jumping Fitness’!

De rage komt dit keer nu eens niet overwaaien uit Amerika, maar zowaar uit Slovakije. Onze noorderburen zijn er al volop voor gewonnen, maar in Vlaanderen blijken de fitnesscentra nog even af te wachten alvorens de trend ook hier in te burgeren. Ook al omdat zulk een work-out tuig meer plaats in beslag neemt dan pakweg een loopband.

[related-posts]

Maar een ordinaire loopband is voor watjes, wanneer je ziet wat de trampoline van je vergt. Maar dat is net de bedoeling: dat ál je spieren getraind worden. De oefeningen gebeuren op het variabele ritme van een muziekje en de beat bepaalt ook de intensiteit van je sprongen. Je kan het het best omschrijven als een perfecte intervaltraining.

Bij Jumping Fitness geef je tegenkracht aan de kleine trampoline. Hoe harder je trapt, hoe zwaarder je work-out. De vering van de trampoline zorgt voor een lage impact op je lichaam. Je hoeft bijgevolg geen klappen op te vangen, zoals bij hardlopen. Dat doet het elastiek.

[related-posts]

En hoe krijg je vrouwen en mannen nu op zo’n ding?… Met de belofte dat je veel meer calorieën verbruikt dan tijdens een sessie Zumba, bijvoorbeeld. Je zou er een slordige 700 per uur verbranden en dat is net zo veel als na 10 kilometer lopen. En dit klinkt voor lijnende dames en heren als muziek in de oren, toch?

Video over “jumping fitness”: