Is dit zomers kledingstuk het gevaarlijkste je kan dragen?

Iedereen draagt dit, maar niemand weet hoe schadelijk het is!

Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, maar teenslippers zijn niet zo goed voor je gezondheid. Ze zijn luchtig, gemakkelijk en snel aan de voeten; vooral in de zomer aan het strand of thuis om even boodschappen te doen. Ergens kun je wel bedenken dat dit schoeisel weinig steun geeft aan je voeten, maar dat ze echt slecht zijn voor onze algemene houding en gezondheid werd nooit bewezen tot voor vandaag.

Voor kortere afstanden kan het niet zoveel kwaad dat je af en toe naar je slippers grijpt. Langere wandelingen echter vragen om degelijke schoenen. In het algemeen is het ook best om voldoende af te wisselen tussen schoenen en niet al te vaak schoenen te dragen die niet vast om de voet zitten of een dunne platte zool hebben.

Nu verklaren de dokters in hun onderzoek waar het schoentje juist wringt bij de populaire flipflops. Het zit hem in de goedkope uitvoering.

Een eerste gevaar schuilt in de manier hoe hij rond je voeten past. Door het model zit hij zeer los en kun je hem makkelijk kwijt raken of struikelen. Zeker op oneffen terrein zoals op het strand waar ze het meest gedragen worden, is dit gevaarlijk.

Daar bovenop kun je nog interne blessures oplopen indien je ze geregeld draagt. Zo kunnen de pezen ontsteken ; kun je te maken krijgen met shin splints (last aan het scheenbeen), stressfacturen of gewoon pijn aan je voetzool. Die laatste zal je waarschijnlijk wel al gevoeld hebben na een iets te lange wandeling op je favoriete flipflops.

Video “Teenslippers zijn slecht voor de gezondheid”