Dit is waarom je altijd honger hebt na een avondje uit!

Frietjes, spaghettisaus, pita…

Of je nu te veel gedronken hebt of niet, na een avondje uit komt die onstilbare honger op. De ene duikt het frietkot binnen, de andere bakt zich thuis nog een eitje. Een avondje dansen en drinken laat de maag rommelen als nooit tevoren, en dat is niet omdat je veel hebt gedanst! Maar hoe komt het dan toch dat we na zo’n avond steevast op zoek gaan naar eten?

Alles is eigenlijk te wijten aan de wijntjes, pintjes, cocktails, en dergelijke die o zo rijkelijk vloeiden. Alcohol heeft een grote invloed op je bloedsuikerspiegel en zodra je iets te veel drinkt, krijg je een lage bloedsuiker. Je lichaam gaat vervolgens proberen om zo’n dip tegen te gaan door middel van voeding. Het is dus simpel: hoe meer alcohol, hoe lager je bloedsuiker, hoe meer (neppe) honger.

belgian-fries-1203082_960_720


Geen echte honger?

Je moet wel weten dat het geen echt hongergevoel is, ook al lijkt dit wel zo. Omdat je bloedsuiker een dip nam door de alcohol, probeert je lichaam dit opnieuw in balans te krijgen met eten. Maar je lever kan dit ook perfect zonder al dat extra eten, het zal gewoon wat langer duren.