Wat is dat toch met al die onthoudingen? Tournée Minérale en nu 40 dagen zonder vlees

Een hype.

Gisteren liep Tournée Minérale af: een initiatief om in februari één maand lang geen druppel alcohol te nuttigen. Vanaf vandaag 1 maart is al een nieuwe campagne gestart: 40 dagen zonder vlees. Zoveel mensen doen mee, maar hoe komt dat toch?

Het is absoluut niet nodig om aan al die acties deel te nemen als je sowieso al een gezonde levensstijl probeert aan te houden. We moeten jou niet vertellen dat je niet elke dag moet snoepen, alcohol drinken, spek & eieren eten of fastfood tot je nemen.

Eet dagelijks voldoende fruit en groenten en drink thuis sowieso alleen maar water. Laat je daarbij ’s avonds voor de televisie niet verleiden tot allerlei ongezonde snacks, maar kies bijvoorbeeld voor een handjevol noten of iets gezonds. Wie zich daar 80% van de tijd aan houdt, mag gerust af en toe eens zondigen, liefst 1 en maximum 2 dagen per week.

Ok, toegegeven, je moet daarvoor voldoende karakter hebben. De makers van De Ideale Wereld speelden hier handig op in door een hilarische video met tips te maken om toch aan die geheelonthouding te kunnen ontsnappen. Voor de slappelingen weliswaar.

(lees verder op de volgende pagina om het filmpje van De Ideale Wereld te bekijken)