Dit wondermiddel hebben we allemaal in huis!

Verzuring tast je gezondheid aan.

We worden allemaal geboren met een bepaald natriumbicarbonaatgehalte in ons lichaam. Het stimuleert de nieren om de zuren uit ons lichaam te verwijderen, zodat die vervolgens ons lichaam kunnen verlaten wanneer we gaan plassen. Rond je veertigste daalt dit gehalte aan natriumbicarbonaat, en kunnen verschillende kwaaltjes de kop opsteken. Het lichaam raakt verzuurd, en er kunnen ziektes en ontstekingen ontstaan.

vrouw man anatomie


[related-posts]
Wat gebeurt er dan?

Er zijn twee scenario’s mogelijk. In het eerste geval daalt het natriumbicarbonaatgehalte in het lichaam, waardoor de nieren niet genoeg gestimuleerd worden om de zuren af te voeren. In het tweede geval werken de nieren niet zo goed, en kunnen ze hun zuiverende functie niet optimaal uitvoeren. In beide gevallen stapelen de zuren zich op in het lichaam. Het organisme probeert de balans op andere manieren te herstellen en dat heeft de volgende gevolgen:

  • Je gewicht neemt toe omdat je lichaam meer vocht gaat vasthouden. Zo probeert je lijf de zuren “op te lossen”.
  • Er worden andere stoffen gebruikt om verzuring tegen te gaan, zoals calcium. Dit kan tot botontkalking leiden, omdat je botten als bron van calcium gaan dienen.
  • Zuren gaan samenklitten en vormen kleine kristallen. Deze verzamelen zich in witte knobbels onder de huid, zoals dat het geval is bij jicht tophi.

kristallen


(lees verder op de volgende pagina)