Hooikoorts? Typisch Belgisch!

hooikoorts

Belgen hebben veel meer last dan anderen

Raar maar waar, bijna 1 op de 3 Belgen lijdt aan een pollenallergie. En dit is veel meer dan in onze buurlanden! Nu de lente in het land is, zie je in je omgeving almaar meer mensen met druipneuzen, tranende ogen en de nies in de neus. Een verklaring?

“Belgen laten zich niet al te gauw verleiden tot een doktersbezoek of hebben geen vertrouwen in doelgerichte medicatie.”, zegt allergie-expert Jan Declerck, “En àls men dan al de nodige pillen slikt, houdt de gemiddelde Belg er vroegtijdig mee op, terwijl de allergie je maandenlang parten kan spelen!”

Het wereldwijde farmaceutische bedrijf MSD ontwikkelde vorig jaar een gratis app die intussen al meer dan 30.000 keer werd gedownload. De app confronteert je in de eerste plaats met ongeveer alle gewassen die een allergische reactie kunnen uitlokken: grassen, brandnetel, hazelaar, cipres, berk en eik, enz.

[related-posts]

brandnetel
Brandnetel is één van de boosdoeners.

Aan de hand daarvan kun je de instellingen zo regelen, dat je enkel voorspellingen krijgt over de pollen waaraan jij allergisch bent. En je krijgt er bovendien een advies over de helende medicatie bovenop.

Zelf heb ik die nieuwe app nog niet uitgeprobeerd. Maar vroeg of laat moet ik wel iets vinden om mijn overmatig snotteren en niezen tegen te gaan. Mijn pc-scherm oogt immers tamelijk troebel en op mijn keyboard kan ik amper nog de ‘v’ van een ‘n’ onderscheiden. Grapje!