Hoeveel calorieën bevat zout?

Niet veel is al een overdrijving.

Chemisch gezien is zout een verbinding tussen positieve en negatieve ionen. In de keuken gebruiken we het vooral als smaakmaker en bewaarmiddel. Tegenwoordig eten veel mensen te veel zout en wordt ons aangeraden om zoutgebruik wat te minderen. Ook als je op dieet bent, kun je best niet te veel zout consumeren. Waarom is dat eigenlijk? Want verbazingwekkend genoeg bevat het helemaal niet zoveel calorieën. Integendeel, zout bevat geen enkele calorie: 0.

Als zout geen calorieën bevat, waarom helpt het dan niet om af te vallen?

Geen enkele calorie, dat lijkt de hemel op aarde voor wie op dieet is. Het is zelfs minder dan koffie of thee. Waarom raden diëtisten het dan toch af om te veel zout te eten? En waarom merken we het op de weegschaal als we veel zout gegeten hebben?
Het is niet omdat een product geen calorieën bevat, dat het goed voor ons is. Zout bevat te veel natrium en dat heeft verschillende gezondheidsrisico’s.
Daarnaast zorgt zout ervoor dat je lichaam meer water vasthoudt. Als je dus een gerecht met veel zout hebt gegeten en daarna op de weegschaal gaat staan, lijkt het alsof je aangekomen bent. Gelukkig is dat gewoon omdat je lichaam extra water vasthoudt.
[related-posts]
himalaya-zout