Hoe vaak was jij nieuwe kleding alvorens die te dragen? Je verandert vast je mening als je dit ziet!

De verontrustende waarheid.

Soms koop je iets waar je zo blij mee bent, dat je amper kan wachten om het te dragen… en vaak doe je het onmiddellijk aan, zonder het eerst te wassen.  “Het maakt toch niet veel uit.  Het is splinternieuw en komt rechtstreeks van de winkel.”, denk je misschien.  Wel, de verrassende en nogal verontrustende waarheid is dat die nieuwe kleding, waarvan we denken dat die proper is, evenveel bacteriën kan bevatten als tweedehandskleding.  Bekijk de video om zelf te zien hoe vuil je “nieuwe” kledij is.

Video “Is nieuwe kleding proper?”:


Het CBS 21 News team heeft een studie uitgevoerd, waarin het nieuwe en gebruikte kleren vergeleek en getest heeft op schadelijke bacteriën.  Het resultaat?  Beide kledinggroepen kwamen positief terug, met andere woorden: beide kledinggroepen bevatten de schadelijke bacteriën.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat nieuwe kleding vaak gepast wordt in winkel en in sommige gevallen kopen mensen de kleding, dragen die en brengen ze dan terug.  Hoe dan ook, je weet nooit welke bacteriën een individu met zich meedraagt en overbrengt op kledij… want enkele seconden lichaamscontact is al voldoende om een nieuw kledingstuk vuil te maken.

Hmmm… ik denk dat ik voortaan mijn nieuwe kleding steeds zal wassen, alvorens die te dragen?