Het jaar van de blauwe bes en de aubergine

E.U. wil meest voedzame restaurantmenu’s stimuleren.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]Gisteren ging officieel ‘De Week van Groenten en Fruit’ van start, een jaarlijkse campagne met de steun van de grootste Europese voedselorganisaties.[/highlight]

Groente aubergine

In ons land werden de blauwe bes en de aubergine verkozen tot ‘fruit en groente van het jaar 2014’. De komende dagen zal je dit ook kunnen afleiden uit wat de winkelrekken in de kijker plaatsen, zowel qua prijs, kwaliteit en kwantiteit.

Tegelijk gaan een aantal deskundige koks o.l.v. Frank Fol op zoek naar hét restaurant in de Benelux dat op de meest lekkere, efficiënte en fraaie manier vers fruit en groenten in hun gerechten verwerkt.

[related-posts]

Er werden 12 zaken genomineerd, waaronder 4 Vlaamse restaurants:

Denk groenten

  • ‘Taste and Colours’ (Kortrijk)
  • ‘Naturell’ (Gent)
  • ‘Graanmarkt 13’ (Antwerpen)
  • ‘Vous lé Vous’ (Hasselt)

Ben je zelf een verwoed restaurantbezoeker en ken je één of meer van deze zaken, kan je ook zelf je stem uitbrengen via www.denkgroenten.info .