Gele kiwi’s nòg gezonder dan de groene

Hoe eet je een kiwi?

Tot voor 10 jaar was de kiwi lang niet populair in ons land. Maar de voedingswaarde van deze fruitsoort is inmiddels genoegzaam bekend en wellicht daardoor is de verkoop ervan in 6 jaar tijd vervijfvoudigd! Een andere reden waarom men in het verleden niet zo happig was om kiwi’s te kopen, is het feit dat je niet zomaar gelijk waar en wanneer een kiwi kan eten. Een appel, een banaan en een sinaasappel bijvoorbeeld zijn een snel tussendoortje dat je makkelijk uit het vuistje eet. Maar hoe begin je aan een kiwi? Ik zie het je niet snel op straat doen, maar dìt is alleszins een handige truc om kiwi’s te ontvellen:


Maar wat velen niet weten: een kiwi kan je in zijn geheel opeten, inclusief de schil. Die bevat immers ontzettend veel vezels. De harige groene kiwi oogt niet meteen hapklaar, maar een gladde gele kiwi spreekt je al eerder aan om de vrucht in zijn geheel op te eten. Altijd eerst wassen met water uiteraard, maar ga rustig je gang en plots wordt dit stuk fruit wèl een snel en handig tussendoortje!

(lees verder op de volgende pagina)