Eten volgens je bloedgroep kan levensbedreigende ziektes voorkomen

Ontdek wat je best wel en niet eet afhankelijk van je bloedgroep.

De laatste tijd zijn we steeds meer bezig met onze gezondheid. Doordat er in de recentste jaren meer aandacht aan de milieuproblematiek wordt besteed, is het niet vreemd dat de lijn doorgetrokken wordt naar elk individu. Tenslotte ligt het lot van ons milieu in de handen van de consument, net als onze gezondheid. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar.

milieu gezondheid boom natuur


We letten op de aanwezigheid van gluten, de afkomst van onze melkproducten, de hoeveelheid van toegevoegde suikers. We eten minder vlees, sporten meer, kortom, we doen ons best. Maar we zijn ook allemaal uniek, en wat best werkt voor de een, werkt misschien minder goed voor de ander. Een gezonde levensstijl is niet “one size fits all”.

[related-posts]

Zo is er aandacht gekomen voor de bloedtypes en welke voeding het beste past bij de vier verschillende bloedgroepen. Er zijn verschillende boeken op de markt die dit thema uitgebreid uit de doeken doen, “Het bloedgroepdieet” van dr. Peter D’Adamo bijvoorbeeld, en dat met heel wat interessante wetenschappelijke en historische achtergrond.

Hoewel het hier om een dieet gaat, heeft deze omgang met voeding niets te maken met afslanken. Het is wel mogelijk dat dit een “bijwerking” zou kunnen zijn, aangezien het bloedgroepdieet weldadig zou zijn voor je stofwisseling.

bloed bloedcellen


(lees verder op de volgende pagina)