Elke drol is een sms van ons lichaam!

Hiermee haal ik de woorden aan van de Nederlandse bioloog Midas Dekkers (76) die zowaar een boek schreef over onze ‘kaka’.

Hij wil het woord ‘stront’ uit de taboesfeer halen, precies omdàt jouw uitwerpselen alles vertellen over je innerlijke welzijn.

Het verbaast me niet echt, omdat ik weet dat je in verschillende oosterse landen een rapport krijgt na een wc-beurt. Zwart op wit krijg je er te lezen waaraan je een tekort of een teveel hebt. “Uit je stoelgang is veel meer af te leiden dan uit een staaltje van je bloed”, beaamt de bioloog in zijn boek ‘De kleine verlossing of de lust van ontlasten’.

“Tegenwoordig praten we openlijk over lullen en kutten, en over neuken.”, pleit Midas Dekkers, “Maar als het over poepen (lees ‘kakken’) gaat, sluit men de snuit èn de wc-deur, zelfs in eigen huis!”.

[highlight color=’white’ backcolor=’#ff0000′]De bioloog stelt dat je na jouw stoelgang telkens even in de pot moet kijken. Ik bespaar je de beschrijvingen van een ‘gezonde drol’, maar dat de ontlasting van mannen harder stinkt dan die van vrouwen is ‘normaal’ en zelfs wetenschappelijk bewezen.[/highlight]

En in dit geval gaat het gezegde ‘Kijk eerst naar de dieren, daarna naar jezelf!’ helemaal niet op. Een paardendrol ruikt naar niets, een olifantendrol naar suiker, een tijgerdrol daarentegen stinkt uren in de wind! “Omdat het grote vleeseters zijn!”, zegt de bioloog, “En eigenlijk is dat bij de mens ook zo. Vegetariërs gaan a.h.w. stankvrij naar het toilet, maar ze laten des te meer scheten!”

Blijf dus uit mijn buurt, lieve lezers, want ik ben vegetariër!