Met deze eenvoudige gewoonte val je zonder moeite 3 kilo af

Fluitje van een cent.

Wil je wat afvallen, maar ben je geen fan van crashdiëten? Dat is niet erg – wij ook niet – en zonder kan het ook. Een onderzoek uit het wetenschappelijke tijdschrift CellPress kwam met deze eenvoudige truc op de proppen. Het kost amper moeite en vraagt slechts één aanpassing.

’s Nachts vasten

Volgens het onderzoek mag je alles eten wat je wilt, maar moet je de tijd waarin je eet beperken tot 10 à 12 uur per dag. Dit betekent concreet dat, als je om zeven uur ontbijt, je ten laatste om 19 uur nog iets mag eten. De deelnemers van het onderzoek kregen voor de rest geen restricties. Ze mochten heel de dag door eten wat ze wilden.
Een lange vastenperiode heeft geen zin om af te vallen, maar blijkbaar heeft dit korte vasten wél effect. Na vier weken wogen alle deelnemers van het onderzoek immers zo’n 3 kilo minder.
De methode om het grootste deel van de avond en de nacht niet te eten, heeft nog andere voordelen. De proefpersonen sliepen beter en hun stofwisseling werkte sneller.

[related-posts]

In het weekend mag je zondigen

Elk lichaamstype heeft baat bij de methode. Personen met overgewicht waren, zonder aanpassingen aan hun dieet, op het einde van de rit magerder. Personen zonder overgewicht bleven slank.
De draad kan natuurlijk niet altijd strak gespannen staan en dat beseffen de onderzoekers ook. Ze raden aan om tijdens de weekdagen de eettijd te beperken, maar in het weekend is dit strikte ritme niet nodig. Op vastgelegde momenten zondigen, verandert niets aan het resultaat, besloten ze.

Print