Een luizenkliniek? Het bestaat!

Luizen hebben is geen schande.

Ze springen als vanzelf in je haar, waar je ook maar bent. Ze bestrijden, is een ander paar mouwen. Maar vanaf nu moet je niet langer met je handen in het haar zitten, want deze week werd in Kieldrecht een heuse ‘luizenkliniek’ geopend.

Luizenkliniek

In één behandeling ben je van alle hoofdluizen en neten verlost. Het gebeurt met een apparaat dat eruit ziet als een stofzuiger. Het werd ontwikkeld aan de universiteit van Utah in de Verenigde Staten.

Tot vandaag werd hoofdluis behandeld met poeder of zalfjes, doorgaans zonder resultaat. Een gemiddeld persoon met hoofdluis heeft gemiddeld maar 2 tot 20 luizen in zijn haar. Die kan je wel degelijk snel verwijderen, maar de luizen laten zoveel neten en nimfen achter -tot 10.000 stuks!-, dat je kan blìjven middeltjes kopen. Eens luizen, altijd luizen!

In de luizenkliniek worden al die koppige luizenbaby’tjes bij wijze van spreken ‘uitgedroogd’ door het warme luchtapparaat. Eén behandeling volstaat, maar in de marge toch dit: als binnen een gezin één iemand hoofdluizen heeft, ga je best ook met de hele familie naar de luizenkliniek!

Video luizenkliniek Oudekerken:

Video Utah: