Een instant dokter om je pols!

In oktober komt iWatch van Apple op de markt.

De iWatch ziét er niet alleen erg design en hip uit, het is veel meer dan een gewoon polshorloge. De zakenkrant Nikkei voorspelt dat dit product van Apple hét hebbeding van het najaar zal worden. Begin dus al maar te sparen… Kostprijs: om en bij de 200 euro.

Met een Apple-horloge zal je bij wijze van spreken dag en nacht een dokter bij de hand hebben. Het ‘apparaat’ focust immers in de eerste plaats op je gezondheid. Via apps zal je, waar en wanneer ook, de noodzakelijke info over je gezondheidstoestand kunnen oproepen: je bloeddruk, de glucose in je bloed, het aantal calorieën dat je opneemt en verbruikt en zelfs het aantal uren slaaptekort.

[related-posts]

Vermoedelijk zullen ontelbare sportievelingen dit toestel willen aanschaffen, temeer omdat de gegevens die worden opgeslagen rechtstreeks kunnen doorgestuurd worden naar je begeleider of huisarts.

Ook Nike zou haar steentje bijdragen tot de perfecte ontwikkeling van het toestel. De iWatch moet hét platform voor ‘Health Kit’ worden. Dit is een bundel met fitness-apps en een health-app, waarmee je alle kanten uit kan. De slogan achter de campagne voor dit uitzonderlijke polshorloge luidt dan ook: ‘Watch yourself!’.

De iWatch zal het eerste, echt nieuwe product zijn sinds Tim Cook in 2011 de leiding over Apple overnam.