Drinken van een hervulde waterfles is even vies als likken aan het toilet!

Afwassen.

We weten dat we voldoende water moeten drinken, en we weten dat we onze afvalberg moeten inperken. Dus wat doen we: oude waterflesjes hervullen en die een paar dagen gebruiken. Goed voor de gezondheid én het milieu!

Helaas niet… Recent onderzoek van treadmillreviews bracht aan het licht dat het eigenlijk bijzonder ongezond is om dezelfde waterfles te hervullen zonder die zorgvuldig uit te wassen. Ze onderzochten een week lang de waterflesjes van atleten die elk 1 fles steeds hergebruikten.

drinking-from-water-bottle


Het vuilste flesje bevatte zo’n 900.000 kolonievormende bacteriën per cm², wat zelfs meer is dan de gevonden bacteriën op de wc-bril! Drinken van zo’n flesje is dus hetzelfde als likken aan de wc-bril… Bovendien veroorzaakt 60% van die bacteriën misselijkheid en draaierigheid, dus de volgende keer dat je je niet zo goed voelt, smijt je je flesje water maar beter weg.

Het onderzoek wees ook uit dat een zuigdop véél ongezonder is dan een gewone schroefdop. Flessen met een zuigdop bevatten maar liefst 5,8x meer bacteriën dan die met een schroefdop (zo’n 933.000 tegenover 160.000 per cm²).

Oké, een week lang van hetzelfde flesje drinken doen we misschien niet, maar het geeft ons wel een goed idee wat er daar in het flesje gebeurt. Wat te doen? Heel simpel: koop een herbruikbare fles die je kan afwassen of in de vaatwas kan zetten – en doe dit iedere dag, of toch zeker om de 2 dagen want het is enorm belangrijk!

drinen


Bewaren