Deze 6 etenswaren mag je niet heropwarmen

Vermijd problemen.

Het is uiteraard ecologisch en goed om zoveel mogelijk etensresten op te eten en voedselverspilling tegen te gaan. Maar sommige etenswaren warm je best geen tweede keer op. Bij de tweede opwarming kunnen namelijk stoffen vrijkomen die spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken of die het eten heel ongezond kunnen maken. Met dit lijstje kan je risico’s vermijden.

1. Kip

Afgekoelde kip heropwarmen, kan voor spijsverteringsproblemen zorgen. Wanneer de kip opnieuw opgewarmd wordt, verandert de eiwitsamenstelling. Je kan kip na één of twee dagen best koud in een salade of op je boterham eten.

kip


2. Spinazie

Spinazie zit boordevol ijzer en nitraten. Als je spinazie een tweede keer opwarmt, dan worden de nitraten omgezet in schadelijke nitrieten en andere kankerverwekkende stoffen. Je eet spinazie het best vers of uit de diepvries. Laat de ingevroren spinazie niet een hele dag ontdooien, ook dit kan voor problemen zorgen.

spinazie


(lees verder op de volgende pagina)