De multifunctionele kracht van kokosolie

5 dingen waarvoor kokosolie weldadig is.

Kokosolie

Vroeger moest je al naar een speciaalzaak voor Chinese voedingswaren om er een karton of fles kokosolie op de kop te tikken, maar tegenwoordig vind je ze in alle grootwarenhuizen in de rekken waar alle keukenoliën staan gestapeld. Het is beslist geen miskoop om een portie in huis te halen, al is het maar om te ‘proberen’. Hou daarbij één van deze 5 eigenschappen in gedachten:

1. Voedingsmiddel:

In de meeste Aziatische landen wordt al eeuwen kokosolie als basis gebruikt voor alle wokbereidingen. Maar het kan net zo goed in onze Vlaamse gerechten benut worden, zowel koud als warm. In tegenstelling tot vele andere oliën heeft kokosolie een verrassend pittige en lekkere smaak. De effecten op je gezondheid zijn legio.

2. Haarverzorging:

Haarproducten zijn over het algemeen duur. Maar als je na de douche je haar gewoon insmeert met een geut kokosolie en het inwrijft over je natte haardos, zal je versteld staan van het resultaat. Uitspoelen is zelfs niet nodig. Het geeft je haar een hele dag een mooie glans, maar het is bovendien ook gezond voor je haar en je hoofdhuid.

[related-posts]

3. Bodylotion:

Wie last heeft van een droge huid, zou regelmatig zijn hele lichaam moeten inwrijven met kokosolie. Het heeft een vrijwel onmiddellijk hydraterende werking. Kokosolie bevat grote hoeveelheden vitamine E, een antioxidant met een hoge beschermende werking. Zelfs baby’s hebben er baat bij na het wassen ingesmeerd te worden met kokosolie.

4. Make-up remover:

Zelfs met het product dat je gewend bent om je te ontschminken, is het vrij moeilijk om alle mascara te verwijderen. Probeer eens met kokosolie!
Een beetje kokosolie op een watje en de make-up is er in een wip af.

[related-posts]

5. Lippenbalsem:

Vooral tijdens de wintermaanden lijden je lippen vaak onder de kou. Ze voelen droog aan en hoe meer je er met je tong over gaat, hoe erger het wordt. ‘Gesprongen’ lippen voorkom en behandel je op een efficiënte wijze door ze regelmatig te hydrateren met kokosolie.

Niet aan twijfelen, zet kokosolie alvast op je boodschappenlijstje!