De échte reden waarom je niet meer tegen alcohol kunt

Die katers worden steeds erger.

Vroeger toen je jong was – je was student of begon net werken – vloeide de alcohol rijkelijk. Je werd niet dronken. Je was ertegen bestand. Nu ben je wat ouder. Nu heb je niet veel meer nodig om van de kaart te zijn. Je steekt het op je lichaam. Wetenschappers hebben immers allerlei verklaringen waardoor het komt dat je op latere leeftijd niet meer tegen alcohol zou kunnen. Je lever zou minder efficiënt worden. Het vermogen van je lichaam om met de giftige elementen van alcohol om te kunnen, zou afnemen. Het is echter allemaal onzin. Dit zijn de enige échte redenen waarom je niet meer tegen alcohol kunt.

1. Je traint niet genoeg

Drinken is een sport die doorzetting, training en ervaring verreist. Dedication. Wees eerlijk: als student dronk je (bijna) elke dag van de week. Of toen je pas begon te werken, hield je job waarschijnlijk zo weinig in dat je zonder enig probleem dronken op het werk kon verschijnen. Nu je écht “werkt” en “verantwoordelijkheden” hebt, moet je elke dag van de week fris en monter zijn. Alcohol? Dat is een zeldzaamheid voor tijdens het weekend.
dronken 2


2. Je let op je gezondheid

Toen je jong was, had je niet veel geld. Je was nog tevreden met een goedkoop pak frieten of een vettige durum. De perfecte bodem voor een avondje uit. Nu je wat ouder bent, heb je jezelf wijsgemaakt dat je op je lijn moet letten. Natuurlijk hakt een gin-tonic er fel in na een maaltijd van quinoa met gestoomde zalm en spinazie.

sporten


3.Je bent een watje

Je bent wat ouder. Je hebt wat gespaard. Je bent luxe gewend. Toen je jong was, kon je tegen een stootje. Een kater spoelde je door met Red Bull of gewoon een vers pintje. Nu lig je met een aspirientje in je leren zetel.

dronken 4


(lees verder op de volgende pagina)