De belangrijke reden waarom we op de linkerzij moeten slapen

Positieve effecten.

Onze slaaphouding heeft een groot effect op ons lichaam. We staan er niet bij stil, maar niet elke slaaphouding is even gezond. Sommige posities kunnen ernstige klachten aan de nek, rug of schouders veroorzaken. Slapen op de zij is een houding die het vaakst wordt aangenomen. Specialisten raden aan om op onze linkerzij te slapen. Er zijn namelijk heel wat positieve effecten daarvan op ons hart, de spijsvertering en het lymfesysteem.

slaap slapen


Slapen op de linkerzij heeft vooral een heel positief effect op de spijsvertering. Het zorgt ervoor dat de maagspieren beter en geleidelijker kunnen werken. De dunne darm ligt aan de rechterkant van de buikholte. Wanneer je op je linkerzij ligt, kan het eten gemakkelijker een doorstroom vinden naar de dikke darm door de zwaartekracht. Ook de pancreas werkt beter wanneer we op de linkerzij liggen. Het lymfesysteem is een soort zuiveringssysteem dat ook op een betere en gemakkelijkere manier afvalstoffen uit ons lichaam kan afvoeren wanneer we op de linkerzij slapen.

slapen7


De positie zou ook een positief effect hebben op de werking van het hart. Door op de linkerzij te liggen draait de aorta, de hoofdslagader die vertrekt vanuit het hart, naar links. Je hart kan daardoor gemakkelijker bloed pompen. Het wordt zwangere vrouwen altijd sterk aangeraden om op hun linkerzij te slapen omdat dat de bloedcirculatie richting de foetus verbetert.

zwanger