De 9 beschamendste zwangerschapsgeheimen waar niemand over spreekt

0
7110

Onvoorbereid.

Eens je zwanger bent, zal iedereen zijn kostbare informatie met je willen delen. Ongevraagd vertellen vriendinnen, moeder, schoonmoeder, collega’s en zelfs wildvreemden in de supermarkt allerlei geheimpjes aan jou die je zouden moeten voorbereiden op deze spannende negen maanden. En toch.
Toch blijf je altijd onvoorbereid. Want sommige zwangerschapsgeheimen kom je nooit te weten. Ten eerste omdat ze wat beschamend zijn om over te beginnen en ten tweede omdat niemand de pret voor je wil bederven. Daarom bereiden wij je even voor. Deze 9 zaken zullen met je lichaam gebeuren.

1. Je libido verandert compleet

Als je zwanger bent, kan je libido je op een positieve of negatieve manier verrassen. Sommige vrouwen krijgen te maken met een verhoogd libido. Plots voelen ze zich geiler dan anders en worden orgasmes intenser. Het kan zelfs zijn dat ze meervoudige orgasmes ervaren. Andere vrouwen hebben helemaal geen zin meer in seks, doordat misselijkheid en allerlei zwangerschapsongemakken een spaak in het wiel steken.

2. Je gezicht staat vol puisten

Je voelt je precies weer een puber door al de pukkels in je gezicht. De zwangerschap zorgt ervoor dat je hormonen volledig in de war zijn, waardoor je huid zich gedraagt als een veertienjarige. Daarnaast is de acne trouwens veel pijnlijker dan vroeger. Je krijgt dikke, kloppende, etterende bulten in je gezicht, maar ook in je nek of in je oor. Hormonen, ze zijn niet je beste vrienden tijdens die negen maanden.

Via giphy.com

(lees verder op de volgende pagina)

3. Er groeit haar waar anders geen haar groeide

Zangeres Adèle gaf toe dat ze een geitensik had tijdens haar zwangerschap en ze is geen uitzondering. Het zijn (weeral) de hormonen die je lijf voorliegen. Op de duur begin je te twijfelen aan je eigen vrouw-zijn, want plots groeien er lange dikke haren op je kin, in je neus, op je borst, op je dijen en op andere plekken waar je anders geen haar zag.

4. Je voelt je lichamelijk rot

Het is geen geheim dat je in het begin voortdurend misselijk bent, maar daarna stoppen de lichamelijke ongemakken niet. Je voelt je voortdurend hongerig. Heel je lijf zwelt op. Je hebt last van pijnlijke tepels. Je hebt voortdurend hoofdpijn. Het is altijd wel iets.

Via giphy.com

(lees verder op de volgende pagina)

5. Bereid je voor op nattigheid in de broek

Veel vrouwen ervaren ongelukjes tijdens hun zwangerschap. Omdat je lichaam zich voorbereidt op de komst van de baby, wordt de vagina losser. Ook drukt de baby tijdens de tweede helft van de zwangerschap nogal tegen de blaas. Je moet dus niet diep nadenken om te weten wat er volgt: als je niest, plas je in je broek, als je lacht, plas je in je broek en ja, zelfs als je ademt, plas je in je broek.

6. Ook je borsten zullen lekken

Net zoals een losser wordende vagina, maken ook je borsten zich klaar voor de baby. Het gevolg is dat borsten regelmatig lekken, omdat hormonen de borsten stimuleren om binnenkort een baby te voeden. Dagelijkse zaken zoals douchen, van kleren veranderen en seks hebben kan genoeg zijn om met lekkende tepels te zitten.

Via giphy.com

(lees verder op de volgende pagina)

7. Je dromen worden raar en overdreven seksueel

Rare, verontrustende dromen zijn een normaal onderdeel van de zwangerschap. Angsten, gecombineerd met vermoeidheid en verwarring kunnen tot nachten leiden die raar en rusteloos zijn. Zo droom je bijvoorbeeld over afgrijselijke auto-ongelukken of beval je in je slaap van een dier in plaats van een baby.
Schrik ook niet als je plots seksuele dromen over oude vriendjes hebt. Ze komen veel voor tijdens de zwangerschap en kunnen best expliciet worden. Sommige vrouwen ervaren zelfs orgasmes tijdens hun slaap.

8. Het kan goed zijn dat je aambeien krijgt

Aambeien zijn verwijde aderen rond de anus. Ze kunnen jeuken, voor brandende puisten zorgen en soms zelfs bloeden. Gemakkelijk op een stoel zitten, lukt ook niet meer met zo’n pijnlijke bobbel in je poep.
Veel vrouwen hebben last van aambeien omdat het gewicht van de kinderen op de onderkant van het bekken drukt. Ook chronische constipatie is een van de vele bijwerkingen van een zwangerschap en deze verergert aambeien alleen maar.

Via giphy.com

(lees verder op de volgende pagina)


(lees verder op de volgende pagina)

9. Niemand waarschuwt je over de dodelijke gassen

Vergeet het prinsesje zijn. Na zo’n half jaar begint je knappe lichaam te veranderen in een scheten latende waggelende olifant. Je zal heel veel gassen laten, luid en duidelijk. Het lukt niet meer om ze stiekem te lossen. Let trouwens op, want die explosieve geluiden worden altijd vergezeld door een nog explosievere geur. Yikes.

Via giphy.com

GEEN REACTIES