De 9 beschamendste zwangerschapsgeheimen waar niemand over spreekt

Onvoorbereid.

Eens je zwanger bent, zal iedereen zijn kostbare informatie met je willen delen. Ongevraagd vertellen vriendinnen, moeder, schoonmoeder, collega’s en zelfs wildvreemden in de supermarkt allerlei geheimpjes aan jou die je zouden moeten voorbereiden op deze spannende negen maanden. En toch.
Toch blijf je altijd onvoorbereid. Want sommige zwangerschapsgeheimen kom je nooit te weten. Ten eerste omdat ze wat beschamend zijn om over te beginnen en ten tweede omdat niemand de pret voor je wil bederven. Daarom bereiden wij je even voor. Deze 9 zaken zullen met je lichaam gebeuren.

1. Je libido verandert compleet

Als je zwanger bent, kan je libido je op een positieve of negatieve manier verrassen. Sommige vrouwen krijgen te maken met een verhoogd libido. Plots voelen ze zich geiler dan anders en worden orgasmes intenser. Het kan zelfs zijn dat ze meervoudige orgasmes ervaren. Andere vrouwen hebben helemaal geen zin meer in seks, doordat misselijkheid en allerlei zwangerschapsongemakken een spaak in het wiel steken.

2. Je gezicht staat vol puisten

Je voelt je precies weer een puber door al de pukkels in je gezicht. De zwangerschap zorgt ervoor dat je hormonen volledig in de war zijn, waardoor je huid zich gedraagt als een veertienjarige. Daarnaast is de acne trouwens veel pijnlijker dan vroeger. Je krijgt dikke, kloppende, etterende bulten in je gezicht, maar ook in je nek of in je oor. Hormonen, ze zijn niet je beste vrienden tijdens die negen maanden.

Via giphy.com

(lees verder op de volgende pagina)