BEWEZEN: Van gin te drinken val je sneller af

0
18511

Goed nieuws.

De universiteit van Sigulda in Letland heeft onderzocht welk het effect is van gin op het metabolisme. Na een onderzoek bij muizen kwamen ze tot de conclusie dat de stofwisseling bij de diertjes tot 17% was toegenomen. Omdat mensen en muizen veel genetische gelijkenissen vertonen, is de kans zéér groot dat het effect identiek is.

Alles wat de stofwisseling doet toenemen heeft een afslankend effect op het lichaam waardoor je meer calorieën gaat verbranden. Dat nog eens in combinatie met extra lichaambeweging is dus de ideale afvaller.

(lees verder op de volgende pagina welk ingrediënt het afslankende effect veroorzaakt)

Jeneverbessen zijn het hoofdingrediënt van gin en staan bekend om de productie van urine te stimuleren, net als de bevordering van de spijsvertering. Gin bevat slechts 97 calorieën per shot en is zelfs een veilig alcoholisch drankje voor wie aan diabetes lijdt.

Wel één belangrijke nuance: mix gin niet met vruchtensappen of tonic, want dan gaat het afslankende effect volledig verloren door de calorierijke toevoeging. Mix het daarom met suikervrije dranken met een lage caloriewaarde, zoals bijvoorbeeld tonic light of nog iets beters. Je kan het ook gewoon verdunnen met water.

GEEN REACTIES