Bereken je bmi voor een juister beeld over je gezondheid

Niet elke persoon is hetzelfde gebouwd, daarom geeft je gewicht niet steeds een juist of volledig beeld over je gezondheid.

Het is goed om met je gezondheid bezig te zijn.  Het heeft namelijk invloed op zoveel verschillende aspecten van je leven.  De meeste mensen houden hiervoor hun gewicht in het oog, maar dit is onvoldoende.  Een van de bijkomende indicatoren om je levenswijze te peilen, is BMI.

Handige en gratis bmi-calculator op bmi-berekenen.be
Handige en gratis bmi-calculator op bmi-berekenen.be

BMI staat voor Body Mass Index.  Het is een waarde die de verhouding tussen lengte en gewicht weergeeft.  De BMI berekening houdt rekening met de lengte.  Hierdoor is het een nauwkeurigere maatstaf van het totaal lichaamsvet dan louter het lichaamsgewicht.

Dankzij de handige (en gratis) bmi-calculator op bmi-berekenen.be, kan je supersnel je eigen BMI berekenen.  Je krijgt onmiddellijk het resultaat en een evaluatie of je medisch gezien in de goede BMI-schijf valt voor iemand met jouw kenmerken.

Een te hoge of te lage BMI kan problemen veroorzaken.  Uiteraard is de BMI-waarde slechts een richtlijn om aan te duiden of je medisch gezien al dan niet overgewicht vertoont.

Andere handige indicatoren op bmi-berekenen.be om je gezondheid in het oog te houden.
Andere handige indicatoren op bmi-berekenen.be om je gezondheid in het oog te houden.

Op de desktop-versie kan je eveneens een inschatting van je ideaal gewicht, je vetvrij lichaamsgewicht, je lichaamsvetpercentage en dagelijkse nood aan calorieën laten maken.

Tegenwoordig wordt het steeds gemakkelijker om je gezondheid zelf mee in het oog te houden.  Doe dit dus ook en kijk onder andere regelmatig je BMI na.