Belgische mama niet blij met wat Sinterklaas op school bracht voor haar dochtertje

0
352

Sensibiliseren.

Precies een week geleden was Sinterklaas in het land om samen met zijn Pieten alle brave kindjes van cadeautjes en snoep te voorzien. Behalve thuis en bij de familie krijgen de meeste kinderen ook op school nog een attentie van de goedheilige Sint.

“Beste Sinterklaas, mijn dochter was blij met haar cadeautje. Ik niet”, begint de Belgische mama Élodie Bertholomé haar betoog op Facebook. “Op woensdag 6 december was je op bezoek op de school van mijn dochter. Je bracht dozen met snoepjes mee en een spelletje voor ieder kind. De kleintjes waren door het dolle heen. Ik een beetje minder”, citeert Het Nieuwsblad.

(lees verder op de volgende pagina waarom de mama niet tevreden was)

De school hanteert strenge regels en tijdens het jaar mogen boterhammen dan ook niet verpakt worden in aluminiumfolie of plastic zakjes. “Het bord van mijn driejarig dochtertje was van kop tot teen bedekt met plastic. In die pakjes zaten alleen maar producten met ndustriële suikers, allemaal afkomstig van multinationals. Die suikers krijgt ze van ons niet, begrijp je? Het is echt heel vriendelijk van jou om mijn dochter het voedsel te geven dat wij haar bewust niet willen laten eten.”

“Want waarom doe ik dan moeite om elke dag onze borden te vullen met lokale producten, seizoensgroenten, gezond eten, eerlijk voedsel? Waarom probeer ik dan suiker te weren? Het enige waarvoor ik je kan bedanken is dat het een gelegenheid was om het probleem aan te kaarten bij onze dochter.”

(lees verder op de volgende pagina wat de reacties zijn)

“Ons kindje heeft heel goed begrepen dat we niet op dezelfde golflengte zitten… na talloze huilbuien, woedeaanvallen en het rollen over de vloer. We hebben uw snoep uiteindelijk geruild voor fairtradechocolade, onze afvalzak heeft de rest opgegeten. Het heeft ons een paar uur tijd gekost, maar het was het uiteindelijk waard.”

“Voor volgend jaar, beste Saint Nicolas, droom ik van iets anders, ik geef het toe. Ik droom van een snoepje gemaakt door een lokale bakker. Ik droom van seizoensfruit. Ik droom van leuke spelletjes voor alle kinderen. Ik droom van cadeaus die niet afhangen van het gender van de kindjes, zodat deze ongelijkheden ook stoppen. Ik droom van de kinderen aan het einde van de wereld, dat ze ook een een beetje vreugde mogen hebben.”

Het bericht van de vrouw maakt veel reacties los. Heel veel mensen zijn het volledig met haar eens, terwijl andere vinden dat ze het voor één keer per jaar maar door de vingers moet kunnen zien en even geen regels bestaan.

GEEN REACTIES